Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

(Download) "Med livet som insats" by Bengt Jangfeldt # eBook PDF Kindle ePub Free

Med livet som insats

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Med livet som insats
  • Author : Bengt Jangfeldt
  • Release Date : January 12, 2007
  • Genre: Nonfiction,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 12630 KB

Description

Med livet som insats Àr ett gripande och fascinerande portrÀtt av den mytomspunne legenden Majakovskij. Med stor inlevelse och lÀtt hand skildrar Bengt Jangfeldt inte bara ett stort men tragiskt mÀnniskoliv utan en hel era i Sovjetunionens mörka historia.Bengt Jangfeldts biografi över Vladimir Majakovskij Àr berÀttelsen om en poet som efter revolutionen 1917 blev kommunismens frÀmste hÀrold, som Àlskade Revolutionen men som vid 36 Ärs Älder tog sitt liv, besviken pÄ utvecklingen i sovjetsamhÀllet och söndersliten av privata konflikter. Med livet som insats bygger till stor del pÄ tidigare okÀnt kÀllmaterial och Àr den första omfattande biografin över Majakovskij pÄ nÄgot vÀsterlÀndskt sprÄk. Majakovskij levde verkligen med livet som insats, han brann för sin samtid men bemöttes med kyla eller fientlighet frÄn myndigheternas sida. Han besjöng sin musa, Lili Brik, i nÄgra av den ryska poesins vackraste kÀrleksdikter. Triangelrelationen mellan Majakovskij, Lili och hennes man Àr en av de mest legendomsusade i den ryska litteraturens historia.

Boken fick Augustpriset 2007 för bÀsta fackbok med motiveringen: "En biografi av internationell klass dÀr författarens förtrogenhet med den ryska verkligheten och kretsen kring Majakovskij fÄr texten att pulsera av liv. Jangfeldts berÀttelse tillsammans med illustrationerna och lyrikurvalet lÄter oss komma nÀra den ryska revolutionens frÀmste poet."

Tre frÄgor till Bengt JangfeldtOm du med tre ord skulle beskriva Majakovskij - vilka skulle du dÄ vÀlja?Genial, sjÀlvutlÀmnande, desperat.Vad överraskade mest under arbetet med boken? Kom det fram nÄgot som gjorde dig förvÄnad?Det som överraskade mig mest var hur svÄrt det var att skriva en biografi över en person som jag trodde mig kÀnna vÀl redan innan. Den omfattande nya forskning jag tvingades till för att kunna skriva boken gav mig en delvis ny bild av Majakovskij, hans omgivning och hans epok. Slutligen, varför ska man lÀsa Med livet som insats?DÀrför att Majakovskij Àr en genial poet, dÀrför att hans livsöde och epoken han levde i Àr exceptionella, dÀrför att mÄnga fakta tidigare varit okÀnda. Den som Àr intresserad av Majakovskij har dessutom knappast nÄgot val, eftersom det inte fi nns nÄgon annan biografi över honom...PresscitatLysande om Vladimir Majakovskij. //Svenska DagbladetRevolutionens poet har fÄtt en mÀsterlig levnadsteckning i Bengt Jangfeldts nya biografi. //Dagens Nyheter


Ebook Download "Med livet som insats" PDF ePub Kindle